Aantal overstappers energieleveranciers blijft stijgen

Aantal overstappers energieleveranciers blijft stijgen

Volgens het CBS blijft het aantal overstappers van energieleverancier stijgen. In de periode juli 2016 / juli 2017 zijn ruim 1.2 miljoen mensen overgestapt. Voor de periode 1 mei 2017 tot 1 mei 2018 zijn dat zelfs 1.3 miljoen mensen. En dat is niet voor niets. Gemiddeld kan het overstappen van energieleverancier een besparing opleveren van meer dan €200 euro. Grotere gezinnen die nog nooit zijn overgestapt kunnen nog veel meer besparen.

Online groei

Steeds meer mensen kiezen ervoor om online energie te vergelijken. Het aantal mensen dat overstapt door adviseurs die aan de deur komen, neemt steeds verder af. Ook het aantal telefonisch afgesloten overstapcontracten neemt steeds verder af. Op internet zie je dat de meeste mensen gebruik maken van online prijsvergelijkers en zich minder vaak oriënteren door op de websites van de energieleveranciers zelf te kijken.

Redenen om over te stappen.

Uit onderzoek van de ACM blijkt dat prijs nog steeds de belangrijkste reden is om over te stappen. Ook zien we dat steeds meer mensen jaarlijks een berekening maakt en overstapt. Begrijpelijk, want dat kan veel geld opleveren.

Daarnaast wordt ook de overstap naar groene stroom steeds populairder. Steeds meer mensen worden zicht bewust van de noodzaak van groene energie en dat is natuurlijk een hele goede zaak. Een aangeboden welkomstgeschenk speelt steeds minder een rol. Wij verwachten dat energieleveranciers hier dus ook minder op gaan inzetten en dus meer gaan kijken naar een scherp tarief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *